Nieuws


TRAINING SJAMANISME

Laat het binnen windstil zijn als het buiten stormt

morganklein

Zondag 8 oktober 2017

10.30-17.30 uur

Locatie; Team Buitengewoon, Veenwal 36, 3871 KG Hoevelaken

Deze dag staat geheel in het teken van… jou. Terug naar de Bron met de focus op jouw levenspad. In het centrum van jezelf ervaren welke stappen gezet zijn en voelen welke kant je  op wilt.

Wat is daarvoor nodig, maar ook vooral wat kan en mag je achterlaten om vervolgens je energie te laten stromen? Van binnen naar buiten, ontvangend van boven naar beneden. In balans.

Geïnspireerd door sjamanisme en eeuwenoude natuurreligies organiseren Barbara Sanders en Petra Nelstein deze dag waarin een van de oudste spirituele symbolen centraal staat; de spiraal. Een voorstelling van  geboorte en wedergeboorte. Een doorgaande beweging die verdiepend werkt, juist omdat je iedere keer weer dezelfde obstakels/patronen tegenkomt, zij het op een ander niveau of vanuit een andere invalshoek.

Met behulp van rituelen kijken we wat we de afgelopen periode- of soms zelfs jaren hebben geoogst of verloren. Net zoals de natuur ieder jaar weer het proces van groei en verval beleeft in de cyclus van de zon, de maan, de sterren in het ritme van dag en nacht.. Wat heeft het jou gebracht? Wat is de zingeving daarvan? En hoe nu verder? Wat is er nodig om je ritme te hervinden en te ‘bewaken? En je verder te ontwikkelen…

We werken o.a. met:

  • Qigong en andere eeuwenoude bewegingsvormen (o.a. werken met runen) om onze hakken uit het zand te halen zodat we mee kunnen bewegen….naar voren.
  • Het ervaren van de aanwezigheid van de kudde paarden en hun niet te evenaren kracht.
  • Een uniek trommelritueel waarin de oermoeder van de kudde ons vanuit een andere dimensie welkom zal heten. Voorafgaand zal Petra vanuit haar functie als medicijnvrouw de spirits uitnodigen en toezingen met een traditioneel ceremonieel lied.
  • Een vuurritueel (bij droog weer) met als doel het opnemen van onze overtollige ballast.

bar en paardBarbara Sanders          

Niet alleen de zuivere verbinding van de paardenfamilie maar het hele erf van de boerderij in al haar facetten doet mee. Barbara Sanders begon 30 jaar geleden met het fokken en trainen van jonge sportpaarden. Haar intuïtief paard vriendelijke methoden vonden in die tijd geen aansluiting bij de gangbare orde. Dit spoorde haar aan tot een zoektocht naar de ware aard van het wezen paard en de connectie tussen mens en dier wat vorm kreeg in een natuurlijke ongeconditioneerde paarden familie.

In haar huidige functie werkt ze op de boerderij, met elke vraag, wens of verlangen op het terrein van coaching, training of instructie.

 

 
cerem 6Petra Nelstein werd tot medicijnvrouw in het Amazonewoud geïnitieerd door oom Kenneth – streng leermeester en medicijnman- die haar onderricht gaf in ceremoniële rituelen. Zelf woonde hij jarenlang in het Amazonewoud, waar hij gerespecteerd werd door de Indianen.

Naast haar functie als medicijnvrouw is zij therapeutisch maatschappelijk werker en tevens werkzaam in de (antroposofische)palliatieve verpleging.In het boek ‘ Mijn leven als Diersjamaan’ introduceert Petra Nelstein een authentieke vorm van sjamanisme uit Zuid-Amerika. Een ‘way of living’, waar voorouders, gidsen, krachtdieren en (natuur)goden deel van uitmaken. Vorig jaar organiseerde zij een expeditie waarin zij onder meer terug ging naar het dorp van haar indiaanse voorouders. Volgend jaar zal hierover een boek gepubliceerd worden.

 

Kosten: 115  euro (incl. koffie, thee en soep).

Gezien de intensiteit van de oefeningen en kwaliteitsbewaking kiezen we ervoor om maximaal 12 mensen ontvangen.

Opgave per mail

Na aanmelding bedrag s.v.p. overmaken op NL84 ABNA 0577902350 t.n.v. P. Nelstein o.v.v. training sjamanisme

Na betaling volgt bevestiging deelname en routebeschrijving.

Voor vragen en of verdere informatie graag mailen naar petranelstein@hotmail.com of bar@teambuitengewoon.nl.

Tot ziens! Barbara en Petra

Deelname aan de training geschiedt geheel op eigen risico. Houd er rekening mee dat paarden zich onvoorspelbaar kunnen gedragen.