Even voorstellen


 

fem en petra klein

 Het geheel is meer dan de som der delen

Ieder wezen heeft liefdevolle zorg en aandacht nodig. Als medicijnvrouw,  maatschappelijk werker en zorgverlener heb ik daarom een bewuste keuze gemaakt om zowel mensen als dieren te begeleiden. De focus ligt op stervensbegeleiding, rouwverwerking en de zingeving van het leven.loes (2) saar bos (2)Mijn honden Femke en Sarah en poes Loes functioneren binnen gesprekken als co-therapeuten, in ruil voor aandacht, goede zorg en vele boswandelingen.

 

Van huis uit ben ik maatschappelijk werker, afgestudeerd in systeemhulpverlening, met als toevoeging RET. Systeemgericht handelen richt zich niet alleen maar op het individu, maar ook op het gezin, familie, huisdieren etc. binnen zijn of haar directe (natuurlijke) leefomgeving. Daarnaast werk ik als VIG verzorgende in een antroposofische zorginstelling. Deze palliatieve zorg – ingebed vanuit een geesteswetenschappelijke benadering-  sluit heel mooi aan bij mijn esoterische levensvisie. Een visie waarin aandacht is voor lichaam, ziel en geest, waarbij de dood en het hiernamaals ook onderdeel uitmaakt van mijn grondhouding.

Gedurende mijn werk in de (vrouwen)hulpverlening  besefte ik dat spiritualiteit en levensbeschouwing essentieel kan zijn in het helingsproces. Bij het RINO (nascholing GGZ) volgde ik daarom een narratieve systeemtherapie waarin je als hulpverlener/ therapeut de persoonlijke agenda en het levensverhaal van de cliënt centraal stelt

Mijn ontwikkeling op het (voorouderlijk)indiaans medicijn/ sjamanistisch pad zie ik hierin als een belangrijke meerwaarde. Ik doorliep hiervoor diverse initiaties door mijn oom, voorheen medicijnman.  Het ”werkveld” bevindt zich op aarde en in Gene Zijde, waar ik word bijgestaan door hogere wezens, voorouders, overleden dieren en mensen. De droomwereld en omens (tekens) van overdag leiden mij bij het op zoek gaan naar de antwoorden op de hulpvragen van anderen. petra medicijnwerk (2)

De verbinding met de merrie Duval maakte mij bewust van de wezenlijke verbondenheid tussen mens en dier. Deze ervaring opende voor mij de deur naar de begeleiding van dieren. Hiervoor doorliep ik trainingen op het gebied van reiki-masterschap, communiceren met paarden, Ttouch en telepatisch communiceren met dieren.

Binnen mijn functie als taiji instructeur, en trainer staat balans en het versterken van de innerlijke krachtbron -de persoonlijke qi- centraal. En last but not least, gebruik ik de pen om mijn ervaringen en die van anderen op papier te zetten. Als auteur/ onderzoeksjournalist kan ik op een bredere manier mijn missie verwezenlijken. De komende tijd zal dat het erfgoed van de Surinaamse indianen zijn,waar ik mij mee verbonden voel en ben. Zie hiervoor het filmpje op de home-pagina.

 

 

Publicaties:

Boek                Reiki bij dieren (uitgeverij Ankh-Hermes, 2004)  

Film/dvd           Reiki bij dieren (Flynder Films, 2004)

Boek                Als je lievelingsdier sterft; rouwverwerking, stervensbegeleiding en berichten uit het hiernamaals (uitgeverij Ankh-                                   Hermes, 2007)

Boek                Het paard als therapeutisch leermeester (uitgeverij Ankh-Hermes, 2009)

Cursus              Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren  en   bijbehorende film (Civas 2011)

Boek                Mijn leven als diersjamaan (uitgeverij Ankh-Hermes, 2012)