Stervensbegeleiding en Rouwverwerking


Stervensbegeleiding en Rouwverwerking

Reiki • Taijiquan/ Qigong • telepathisch communiceren•  medicijn/sjamanistisch werk

Little Joey een trots paard aan het einde van zijn leven

Begeleiding van dieren 

Dieren hebben een hoop te vertellen. Uit de ‘gesprekken’ die ik met ze heb, blijkt hoe ze in hun vel zitten, en waar hun verlangens of behoeften naar uitgaan. Het verstaan van een dier ervaar ik als het afstemmen op de juiste golflengte; die van het dier wel te verstaan. Dit doe ik o.a. met behulp van mijn telepathisch vermogen.
Dit gesprek kan plaatsvinden in de directe nabijheid; soms is echter afstand wenselijk om mijzelf volledig te focussen. In verband met een expeditie leg ik mij nu vooral toe op het communiceren met overleden dieren in aanwezigheid van de eigenaar. Voorafgaand aan de begeleiding vindt het intakegesprek plaats. Hierin wordt je hulpvraag of die van je huisdier verhelderd.

Begeleiding van mensen: van gebroken naar heelheid 

bbomWelzijn is kostbaar, maar ook breekbaar. Soms komt er een moment waarop je vastloopt in de hectiek van het bestaan. Ontstaan er vragen op je levenspad, waarvan de antwoorden niet meer passen in je huidige levensvisie. Dat kan betrekking hebben op b.v. relationele problemen, je arbeidssituatie, ziekte, rouwen en sterven.

Aan mij de taak om op begeleidende wijze mee te lopen en zicht te krijgen op de crisis waarin je (tijdelijk) bent vastgelopen. Samen gaan we op zoek naar de kracht die je nodig hebt om weer op verhaal te komen.

Naast gesprekken,  kan ik onder meer werken met reiki als natuurlijke behandelmethode waarmee je de universele levensenergie beter kan laten doorstromen; bij jezelf of anderen.

Met behulp van specifieke bewegingsvormen vanuit de Taijiquan/ Qigong krijg je handvaten aangereikt om je weerstand te verhogen en te onderhouden.

In het sjamanisme werk ik met verschillende trance technieken om de niet-alledaagse werkelijkheid te kunnen aanschouwen. Een werkelijkheid bestaande uit krachtdieren/ gidsen, dromen etc. Ook aanschouw ik de natuur met ‘andere ogen’  dan alleen met mijn zicht en maken de tekens afkomstig in de  natuur een belangrijk onderdeel van mijn werk.

Doorverwijzen? Wanneer blijkt dat je hulpvraag niet geheel aansluit bij mijn werkwijze of ik heb te weinig (agenda)ruimte, dan is er de mogelijkheid je door te verwijzen naar mijn collega’s en/of andere hulpverleners uit het reguliere of complementaire werkveld.

Kosten zijn afhankelijk van de tijdsduur, de hulpvraag en de aard van de klachten. In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid om via een persoonsgebonden budget begeleiding aan te vragen.

Voor verdere informatie aanmelding of advies graag een mailtje sturen naar: petranelstein@hotmail.com

cursus voorlichtingsfilm

Stervensbegeleiding en Rouwverwerking bij Dieren bij opleidingscentrum Civas

Opleidingscentrum Civas, specialist in schriftelijk onderwijs biedt de cursus Stervensbegeleiding en Rouwverwerking bij Dieren aan.

In deze cursus ga ik uitgebreid in op diverse behandelmethoden gericht op het begeleiden van mensen en hun zieke, stervende of overleden huisdier. Diverse werkwijzen komen hierin aan bod, zowel methodisch als inhoudelijk waarbij theorie zich afwisselt met diverse casuïstiek uit de praktijk.

Bij de cursus behoort tevens het boek Als je lievelingsdier sterft (uitgeverij Ankh-Hermes), en de voorlichtingsfilm Stervensbegeleiding en Rouwverwerking bij Dieren die bij deze cursus is inbegrepen.

In de film die in samenwerking met Flynder Films tot stand is gebracht, is gekozen voor de volgende onderwerpen:

  • Reiki bij dieren en diersjamanisme
  • Stervensbegeleiding en rouwverwerking
  • Overige toepassingen en professionaliteit in de praktijk van energetisch behandelaars.

 De film is ook los te bestellen t.w.v. € 17,50 excl. verzendkosten. Mail hiervoor naar petranelstein@hotmail.com

Civas biedt opleidingen, cursussen en workshops o.a. op het gebied van persoonlijke groei, alternatieve geneeswijzen en counseling.

Voor info cursus zie www.civas.nl